Projektové dny 2024

Vážení obchodní přátelé,

BIM, digitalizace a facility management  především v energetice jsou pro nás stále aktuální témata, a proto jsme i letos uspořádali v součinnosti se společností cadconsulting s.r.o. seminář Projektové dny 2024.

Tentokrát se konal v termínu 11. září 2024 v centru Zlína a sešli se opět zástupci většiny českých a slovenských energetik.

Dopolední část se věnovala především vývoji v legislativě a aktuálnímu stavu koncepce BIM. Hlavní slovo tedy měla Kateřina Schőn z České agentury pro standardizaci (ČAS).

Pak již přišli na řadu spíše praktické přednášky s ukázkou pilotních projektů hlavně z řad českých energetik, kdy měl hlavní slovo pan Vyhnálek ze společnosti cadconsulting (konzultační společnost zaměřená na implementaci BIM technologie).

Jsme rádi, že hlavně v této části se vedly obohacující diskuse a zástupci všech zúčastněných energetik si vyměnili mnoho důležitých zkušeností. Oproti loňskému ročníku bylo vidět, že jsme se v mnohém posunuli, a že řada potřebných pravidel je již zahrnuta ve standardech českých i slovenských energetik.  Přesto nás však čeká ještě spousta a spousta práce.

Odpolední blok ještě doplnila přednáška o webové aplikaci BIM Connector a na diskusi opět plná prezentace Facility management v datovém modelu.

Vhodně zvolené přednášky, které korespondovali se zájmem účastníků a z toho plynoucí diskuse, do níž se většina zapojila i ve večerním neformálním setkání, nás utvrzuje v tom, že je potřeba pravidelného setkávání a výměny zkušeností, protože to nás posunuje dopředu.

Děkujeme všem účastníkům Projektových dnů 2024 za obohacující informace a skvělou atmosféru.

tým Technodat Elektro a cadconsulting

"Dělejme třeba i sebenepatrnější věc, ale dělejme ji nejlépe na světě."
Tomáš Baťa